Рукописна спадщина Добромильського монастиря у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника - Кольбух, Марія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2024)
Виявлено та подано огляд рукописів і рукописних книг, що були власністю Добромильського монастиря, а тепер зберігаються у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника. Вони формують такі тематичні групи: кириличні богослужбові та четьї книги XVI–XVIII ст., латиномовні книги богословського змісту XVIII ст., документи (копії документів) та наративні джерела до історії Добромильського монастиря і Чину святого Василія Великого XVII–XІХ ст. Встановлено шляхи їхнього надходження до Бібліотеки.