Ужиткова графіка Юрія Кучабського у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника - Корнійчук, Софія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2024)
Юрій Кучабський – український художник, педагог, науковець, чиє ім’я сьогодні є маловивченим. Актуальність зумовлена відсутністю наукових досліджень про нього. Метою дослідження є огляд творів Ю. Кучабського, що зберігаються у фонді Інституту досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів ЛННБ України ім. В. Стефаника, систематизація і мистецтвознавчий аналіз проєктів оформлення. Впровадження до наукового обігу маловідомої збірки творів сприятиме заповненню білих плям в історії українського мистецтва другої половини ХХ – початку ХХІ ст. Подано коротку біографію митця. Основну увагу приділено оформленню обкладинок книжок і товарним знакам. Доведено, що Юрій Кучабський як професіонал своєї праці зайняв чільне місце в історії мистецького оформлення книжкової та ужиткової графіки.