Видавнича серія «Бібліотека Лемківщини» Юліана Тарновича (1936–1939) - Мовна, Маріанна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2023)
Досліджено усі видання книжкової серії «Бібліотека Лемківщини» (1936–1939) часопису «Наш Лемко» за редакцією Юліана Тарновича, встановлено авторство окремих чисел та їхні порядкові номери, проаналізовано фактологічне наповнення, зміст і тематичну палітру книжкових видань серії, доведено їхню як тодішню, так і сьогоднішню актуальність, введено до наукового обігу відгуки про випуски серії та рецензії на них. Серед проаналізованих видань книги восьми авторів, культурних діячів Лемківщини (Ю. Тарновича під власним іменем і псевдонімом Всеволод Ярославич, Р. Антоновича, І. Шевчика-Лукавиченка, Ф. Коковського, В. Кліша, О. Мисевича, І. Бугери, В. Хиляка).